Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Sallad på burk med pesto och marinerade grönsaker

Luise och David bakom populära bloggen Green Kitchen Stories är tillbaka med inte mindre än sin fjärde bok. Den här gången handlar det om god, enkel och grön mat som du snabbt trollar ihop hemma i köket, och som alla i familjen gillar.

Sallad på burk med pesto och marinerade grönsaker
2 portioner

Annons
  • 1 polkabeta, skalad
  • 8 svarta kalamataoliver, urkärnade
  • 8 körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 2 färska fikon eller 8 kärnfria vindruvor
  • 4 msk pesto
  • 2 msk olivolja
  • 8 bitar marinerade kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 70 g färdigkokta bönor (vita bönor, borlotti- eller kidneybönor), sköljda och avrunna
  • 2 nävar blandade salladsblad
  • 2 msk citronsaft
  1. Skiva polkabetan tunt (använd en mandolin om du har en sådan), skär oliverna och tomaterna i halvor, strimla zucchinin (eller använd en grönsakssvarv och skär den i spiraler) och skär fikonen i fjärdedelar.
  2. Vispa ihop pesto och olivolja. Häll pestosåsen i två glasburkar med lock. Arrangera den skivade polkabetan runt burkarnas insida.
  3. Lägg sedan i oliver, kronärtskockor, bönor, zucchini, fikon och tomater. Avsluta med salladsblad och pressa citronsaft ovanpå.
  4. Skruva på locket på burkarna och ta med dem på en picknick eller ställ dem i kylskåpet. Oöppnade håller de sig i ett par dagar.
  5. När det är dags för servering häller du burkens innehåll i en skål och blandar försiktigt tills allt är täckt av pestosås. Du kan också skaka burken och äta salladen direkt ur den med en gaffel.

Luise & Davids tips:
Häll först i dressingen och fyll sedan burken med din favoritblandning av grönsaker, korn eller gryn, baljväxter och frukt eller bär. Salladsburkarna är lätta att förbereda, perfekta att transportera och håller ett par dagar i kylskåpet. Salladen smaksätter du i det här fallet med enkel pesto som dressing och fyller burken med smaskiga marinerade grönsaker och bönor, vacker, krispig polkabeta, svarvade zucchinistrimlor och söta färska fikon.

Receptet är hämtat ur Green Kitchen at Home som ges ut av Norstedts.

TEXT: Emma Samuelsson
FOTO: David Frenkiel

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.