Bönburgare
4–6 burgare
Annons
1 lök
2 dl champinjoner (380 g)
2 vitlöksklyftor
2 dl riven rödbeta
1 msk olivolja
1 burk svarta bönor (380 g)
½ tsk salvia
1 tsk timjan
3 dl havregryn
2 tsk kinesisk sojasås
1 krm liquid smoke
½ dl grovt hackade valnötter
1 krm peppar
1 krm salt
- Hacka lök och champinjoner, krossa vitlök och riv rödbeta. Stek dem i olja i cirka tio minuter tills svampen är mjuk. Tillsätt resterande ingredienser och stek i ytterligare någon minut.
- För över blandningen till en matberedare och kör till en finfördelad massa som sitter ihop när du klämmer den i handflatan. Forma till biffar och stek dem i olja på bägge sidorna i några minuter tills de får färg.
- Servera i hamburgerbröd med valfria tillbehör, till exempel mosad avokado, rödlök och groddar.
Recept från: Vardagsvego för alla – snabba och lättlagade vegorecept för vardagen ges ut av Tukan förlag.
AV: Emma Samuelsson
FOTO: Nathan Schacherer