Hälsa & Fitness
Annons
Annons
AktuelltRecept

Vegoburgare på bönor

Bönburgare
4–6 burgare

Annons

1 lök
2 dl champinjoner (380 g)
2 vitlöksklyftor
2 dl riven rödbeta
1 msk olivolja
1 burk svarta bönor (380 g)
½ tsk salvia
1 tsk timjan
3 dl havregryn
2 tsk kinesisk sojasås
1 krm liquid smoke
½ dl grovt hackade valnötter
1 krm peppar
1 krm salt

  1. Hacka lök och champinjoner, krossa vitlök och riv rödbeta. Stek dem i olja i cirka tio minuter tills svampen är mjuk. Tillsätt resterande ingredienser och stek i ytterligare någon minut.
  2. För över blandningen till en matberedare och kör till en finfördelad massa som sitter ihop när du klämmer den i handflatan. Forma till biffar och stek dem i olja på bägge sidorna i några minuter tills de får färg.
  3. Servera i hamburgerbröd med valfria tillbehör, till exempel mosad avokado, rödlök och groddar.

 

Recept från: Vardagsvego för alla – snabba och lättlagade vegorecept för vardagen ges ut av Tukan förlag.
AV: Emma Samuelsson
FOTO: Nathan Schacherer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.