Annons

Bingo mer populärt än någonsin

16 Mar 2015

Bingo är ett gammalt klassiskt spel som i princip har varit populärt sedan det kom till tidigt pä 1900-talet. Men i och med internet har spelet fått ett uppsving de senaste åren. Förr samlades man i bingohallar och spelade tillsammans, det var underhållande och spännande. Det fanns dessutom lite mer udda typer av bingo, såsom bil-bingo och ko-bingo. Det sistnämnda går ut på att kor har olika nummer på sig och ska flytta sig på rutor. När det kommer till bilbingo så sitter man i sina bilar och får man bingo så gäller det att tuta. I dag har förutsattningarna förändrats tack vare internet och de smarta telefonerna. Man kan numera spela var som helst, när som helst. Visst skulle man kunna tycka att det är mer osocialt nu för tiden men i stället för att ses i hallarna och småprata med varandra förs diskussionerna och samtalen i stället i chattar, forum och på Facebook. Så att säga att bingo i dag är osocialt är helt fel!

Så går det till

Bingoreglerna är inte särskilt komplicerade. Det går helt enkelt ut på att man ska få en rad markerad på bingobrickan. Den kan vara lodrät, diagonal eller vågrät. En utropare ropar ut namnen Gustav, Ivar, Bertil, Niklas eller Oskar följt av en siffra varpå det galler att markera siffran på sin bricka. Får du en hel rad markerad så har du fått bingo.

Kikar du runt på nätet så kommer du märka att det finns en hel uppsjö av olika bingospel såväl som olika sajter som erbjuder dessa spel. Utbudet är egentligen oändligt med tanke på att det är manga länder som bedriver spelverksamhet. En fördel med de svenska sajterna är att allt är på svenska, såväl språk och support som betalning. Dock är det vanligt att många av de svenska sidorna bedrivs från Malta eftersom vinsterna alltid blir skattebefriade då, men att de bedrivs från utlandet spelar ingen roll när det galler säkerheten – sajterna ar strängt kontrollerade och måste erbjuda säkra betalningar till sina spelare.

Börja spela gratis

Har du bestämt dig for att börja spela kan det vara bra att kika runt en del först och se om det är någon som erbjuder gratis bonus till nya spelare, något som faktiskt är ganska vanligt. Då får du pengar direkt när du registrerar dig och på så vis får du en chans att testa sajten. Om den eller spelet inte ar något för dig kan du fortsätta leta tills du hittar rätt. Många sajter erbjuder också välkomstbonusar som innebär att du får den dubbla summan mot vad du sätter in. Säg att du sätter in 300 kronor, då får du 600 kronor att spela för direkt. En bonus som vi kan rekommendera är bonuskampanjen som spelbolaget Mr Green erbjuder sina spelare. Läs mer om den på https://casinovalet.se/mr-green

Som med mycket annat finns det de som är motståndare till spel på nätet eftersom risken för spelmissbruk på satt och vis ökar i och med att tillgängligheten är så mycket större nu. En balans ar såklart viktig och ett tips är att göra en budget och följa den. Fråga dig själv om du har råd med att spela, har du inte det bör du lägga av. Det ska vara roligt att spela, tanken är inte att du ska bli pank på kuppen!