Annons

5 anledningar till att dricka kaffe varje dag

Hälsa 27 Nov 2017

Du behöver inte ha dåligt samvete över ditt kaffeberoende – det kan tvärtom vara riktigt hälsosamt att dricka kaffe varje dag!

1. Det innehåller antioxidanter
Du tänker förmodligen inte särskilt mycket på att du får i dig näring när du dricker en kaffekopp, men faktum är att kaffe innehåller massor av antioxidanter. Den här studien visade att det till och med är den främsta källan till antioxidanter i USA.

2. Det gör dig lyckligare
Forskning visar att personer som dricker kaffe dagligen mer sällan begår självmord – och orsaken tros vara att koffeinet har en antidepressiv effekt.

3. Det minskar risken för sjukdomar
Kaffe har visats minska risken för många olika sjukdomar, bland annat diabetes typ 2, tjocktarmscancer och leverfibros. En riktig hälsokur alltså!

4. Det hjälper dig att prestera
Att koffein tidigare var förbjudet enligt WADA är ett tydligt tecken på att det faktiskt har effekt. Nu kan du visserligen få i dig koffein på olika sätt, men kaffe är onekligen en av de billigare källorna.

5. Du lever längre
Den sista men långt ifrån minst betydelsefulla punkten – genom att dricka kaffe kan du öka chansen att leva länge! I den här studien såg man att personerna som drack en kopp kaffe om dagen hade 12 procent lägre dödsrisk medan risken för de som drack två till tre koppar var hela 18 procent lägre.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.