Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Du är vad du äter! Så får du bättre hälsa på jobbet

Händer det att du äter snabbmat till lunch när du har ont om tid, eller att du köper godis eller kakor för att orka med stressiga dagar? Maten du äter påverkar både din jobbförmåga och din hälsa. Mättat fett, transfetter, socker och salt bidrar allihop till utvecklandet av kroniska sjukdomar som fetma, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och vissa typer av cancer. Då de allra flesta av oss tillbringar minst hälften av vår vakna tid på jobbet spelar maten vi äter där en viktig roll för vår hälsa. Tyvärr är det inte alla arbetsplatser som uppmuntrar till sunda kostvanor – godisautomater, vitt bröd och marmelad till frukosten och regelbundna tårtfikor är fortfarande vanligt förekommande. Och resultatet är nedslående – forskning visar att sannolikheten för att prestera på en hög nivå är 25 procent högre för anställda som äter nyttigt jämfört med dem som äter sämre.

Annons

”Fler arbetsgivare borde uppmuntra sin personal att äta hälsosamt, eftersom fördelarna är så pass uppenbara”, säger Duncan Campbell, ägare till Nourish’d som kör ut nyttiga luncher till företag. ”Anställda som får i sig rätt sorts mat till lunch är mer produktiva under eftermiddagen och har lägre sjukfrånvaro.”

En ännu enklare lösning är att bjuda personalen på frukt – ett nyttigt och kalorisnålt mellanmål som hjälper oss att bocka av våra fem portioner frukt och  grönt om dagen.

AV: Sarah Ivory och Olof Jisborg

Tags : snabbmat

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.