Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Ät bär för hjärtats skull

Förutom att det är gott att strö färska bär över frukostgröten, äta dem med grekisk yoghurt till mellanmål eller mixa ner dem i en smoothie, så visar ny forskning att du dessutom kan minska risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och högt blodtryck genom att äta bär. På Florida State University har forskare tagit fram en studie som visar att personer som äter 150 gram blåbär per dag sänker sitt blodtryck under en åttaveckorsperiod med i genomsnitt 5,1 procent (det systoliska) och 5,3 procent (det diastoliska). Dessutom såg man en markant ökning (närmare 70 procent) av halten kväveoxid – en viktig komponent för att kärlen ska kunna vidgas – i blodet.

Annons

Text: Lisa Degerlund
Foto: Fotolia

 

Tags : bärblodtryck

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.