Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Clean eating: Zucchinipasta med kyckling och krämig spenat

Zucchinipasta

2 portioner
300 gram färsk kycklingfilé
300 gram zucchini
100 gram philadelphiaost
1/2 dl mjölk
20 gram färsk babyspenat
2 cm purjolök
1 liten schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk soja
5 rosépepparkorn
Färsk timjan
1 nypa chiliflakes
Salt och peppar 

 

Annons

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna och lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills innertemperaturen når 72 grader.

Finhacka schalottenlök, vitlök och purjolök och strimla babyspenaten. Tillsätt en halv liter vatten i en liten kastrull och bryn grönsakerna mjuka under någon minut på medelhög värme under omrörning. Tillsätt mjölken under omrörning och rör sedan ner färskosten. Slå av plattan men låt kastrullen stå kvar och rör tills osten har smält. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner spenaten. Smaka av med soja, salt och peppar.

Skölj zucchinin och skär av kanterna. Skala den i långa remsor med en potatisskalare. Snurra på zucchinin för varje gång du skalar en remsa så blir de inte så breda – undvik att skala den innersta delen. Koka upp vatten med lite salt och tillaga zucchiniremsorna i cirka 30 sekunder. Skölj av och servera sedan tillsammans med kyckling och sås.

 

Recepten är framtagna av Kitty Grip, cleaneating.se och @kittygrip

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.