Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Kikärtsgryta från Marocko

Kikärtsgryta  från Marocko
Det marockanska köket är färgstarkt och får sin charm, doft och smak av orientaliska kryddor och torkad frukt.

Inspireras av de fantastiska mattraditionerna kring Medelhavet och ät både nyttigt, gott och lättlagat!

Kikärtsgryta från Marocko
4 portioner

2 burkar Kikärtsgryta à 400 g
1 dl mandel
150 g bladspenat
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
Olivolja
1 tsk malen spiskummin
½ g saffran
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1 kanelstång
1 burk krossade tomater à 400 g
3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl russin
Flingsalt
1 tsk harissa
1 dl hackad koriander

Till servering:
Couscous
En klick yoghurt

Annons

 

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skålla och skala mandeln och rosta den i en torr och het panna.
  2. Ansa och skölj spenaten. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta. Lägg i paprika och kryddor och låt dem fräsa med någon minut.
  3. Häll på tomater, vatten, buljong och russin. Koka grytan under lock cirka 20 minuter.
  4. Blanda i kikärterna efter halva koktiden. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt och harissa och strö över mandel och koriander.

 

Från boken Älskade medelhavsmat av Caroline Hofberg  (utgiven på Norstedts).

FOTO: Tina Axelsson

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.