Annons
Annons

Så gör du veganska “fiskpinnar”

Kost 14 Sep

Kokospanerade fuskpinnar från Food Pharmacy

4 portioner

  • 2 förpackning fast naturell tofu (ca 270 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl riven kokos
  • Kallpressad kokosolja till stekning

Sallad:

  • 1 grapefrukt
  • 1 avokado
  • 2 salladslökar
  • 1 fänkål
  • 70 g mâchesallad
  • ½ kruka mynta
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 2 krm flingsalt
  1. Pressa ut vattnet ur tofun. Skär sedan upp i skivor, vänd i uppvispat ägg och sedan i riven kokos. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i den panerade tofun. Stek fuskpinnarna lätt gyllene på ganska låg värme.
  3. Skala och skär grapefrukten i bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.
  4. Strimla salladslökarna och skiva fänkålen tunt med mandolin eller en vass kniv.
  5. Lägg grapefrukt och grönsaker på ett fat med salladen och myntan och ringla en god olivolja, och strö en nypa flingsalt, över den.
  6. Servera fuskpinnar och sallad med valfritt mos eller puré, till exempel på sötpotatis eller palsternacka.

Tips! Det vita innerskalet på grapefrukten innehåller massa nyttigheter så behåll gärna det.

TEXT: Emma Samuelsson FOTO: Ulrika Ekblom RECEPT: Mia Clase och Lina Nertby Aurell

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.