Fettförbränningssoppa
4 portioner
1,2 l fiskbuljong
4 vitlöksklyftor (ca 20 g), finhackade
2 msk ingefära (ca 60 g), skalad och hackad
1 röd chilipeppar, finhackad
2 ½ msk pressad citron (ca 1 citron)
400 g lax (färsk eller fryst), skuren i tärningar
4 kokta potatisar (ca 400 g), nedkylda och skurna i tärningar
1 purjolök (ca 200 g), strimlad
Salt
Vitpeppar
Tabasco (valfritt)
1. Koka upp buljongen tillsammans med vitlök, ingefära, chilipeppar och citron. Lägg i lax, potatis, purjolök och dra av kastrullen från plattan. Låt soppan vila i 10 minuter.
2. Om laxen är fryst när den läggs i ska du låta soppan koka i 3 minuter innan du drar av den från plattan. Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt tabasco.
FREDRIK TIPSAR:
I denna soppa kombineras lättlagat, nyttigt, gott och fettförbrännande på ett perfekt sätt. Om du inte har färdigkokt potatis kan du koka den i tärningar med skalet på i cirka 20 minuter innan du lägger i resten. Den färdigkokta kalla potatisen innehåller dock mycket resistent stärkelse, vilket har visat sig stimulera fettförbränningen så det är att föredra. Om du lagar din soppa och kyler ner och sparar den till dagen efter får dock potatisen samma höga halt resistent stärkelse.
Recpet från: Paulúns boost av Fredrik Paulún och hans hustru Helena Paulún ges ut av Massolit förlag.