Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Paulúns godaste bönburgare!

bönburgare

Ett smaskigt vegetariskt recept från boken Paulúns boost, av Fredrik och Helena Paulún.

Bönburgare med avokado och limekvarg
4 portioner

2 burkar bönor (à 400 g), gärna svarta, vita eller kidneybönor
1 gul lök (ca 100 g), finhackad
1 ägg
½ dl potatismjöl
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor (ca 10 g), pressade
2 msk olivolja
Limekvarg
2 dl naturell kvarg (1 % fett)
2 tsk limeskal (ca 2 lime)
2 tsk honung

Annons

Till servering
2 avokador (ca 200 g utan skal och kärnor), skivade
2 tomater (ca 160 g), skivade
1 rödlök (ca 125 g), skuren i ringar

1. Skölj bönorna och mosa ihop dem tillsammans med lök, ägg, potatismjöl, salt, svartpeppar, kryddor och pressad vitlök.
Om smeten känns väldigt fast kan du spä den med lite vatten så att den blir smidig men inte lös. Forma med blöta händer 8 biffar. Värm olivoljan i en stekpanna och stek biffarna i omgångar på medeltemperatur, cirka 3 minuter per sida.

2. Rör ihop ingredienserna till limekvargen och servera den sedan till biffarna tillsammans med skivad avokado, tomat och rödlök.

FREDRIK TIPSAR:
Här kombineras nyttan med de antioxidantrika bönorna med den resistenta stärkelsen i potatismjölet. Att receptet dessutom innehåller vitlök som boostar ditt bruna fett gör inte saken sämre.

 

Recept från: Paulúns boost av Fredrik Paulún och hans hustru Helena Paulún ges ut av Massolit förlag.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.