Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Så enkelt gör du vitaminvatten!

Rödbetsvatten med citron och ingefära
En vacker och kraftfull dryck med antiinflammatoriska egenskaper som stimulerar levern och är stärkande för hela kroppen.

TILL EN LITER

Annons
  • Skiva 250 gram rödbetor.
  • Skala 3 centimeter ingefära och skär i tunna stavar.
  •  Skala en citron, ta bort det vita i mitten och skär i skivor.
  • Lägg alla ingredienser i en burk med en liter vatten.
  • Låt dra i minst 12 timmar i kylen innan du serverar.

Rödbetans skal är rikt på betalain som är en antiinflammatorisk antioxidant.

FOTO: Myriam Gauthier-Moreau

Recept från Anna Ottossons inspirerande bok Hälsodrycker: gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics och kombucha (Bonnier Fakta).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.