Annons
Annons

Så här äter kostrådgivaren och träningsinspiratören Annika Sjöö

Kost 22 Sep
FOTO: Markus Holm

 

Ett byte till paleokost trollade bort magproblemen och nu är socker, gluten och mjölkprodukter ett minne blott i Annikas kök.

FRUKOST
Om jag har ont om tid blir det en ”bulletproof coffee” (kaffe mixat med kokosolja), men har jag mycket tid njuter jag gärna av exempelvis bananpannkakor, hemmagjord granola eller smoothies. För att inte tala om ägg – jag älskar ägg!

LUNCH OCH MIDDAG
Oftast blir det lax, kyckling eller kött tillsammans med sötpotatis, rotfrukter eller sallad och någon vinägrett.

MELLANMÅL
Är jag på resande fot så blir det nötter, frukt eller avokado. Hemma mixar jag gärna en smoothie på bär och mandelmjölk eller gör någon god bowl på banan, blåbär och acai.

KVÄLLSMÅL
Det beror på hur sent jag äter middag, men eventuellt glass gjord på mixad fryst frukt.

KOSTTILLSKOTT
Jag äter omega-3 och D-vitamin.

KOSTFILOSOFI
Jag tror på ren och naturlig mat i så stor utsträckning som möjligt. Att äta den mat vi människor är anpassade för att äta och så lite processad mat som möjligt. Jag tror även på att minska på sockerintaget för att ibland kunna njuta av annan mat!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.