Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Vegetarisk mangogryta

Familjens mangogryta
4 portioner

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära utan skal
  • 1 1/2 msk malen gurkmeja
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 förpackning (500 ml) krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl naturella cashewnötter (blötlagda i minst 1 timme i rumstemperatur)
  • 1 förpackning (400 ml) kokosmjölk
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 mango (eller 250 g fryst och tinad)
  • 1 förpackning fast naturell tofu (ca 270 g)
  • 400 g plommontomater
  • 70 g babyspenat
  • ½ kruka koriander till servering (valfritt)
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite.
  2. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lagom grynigt. Det ska inte bli en slätstruken sammetssås, utan karaktär och bitar är bara bra.
  3. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så att den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Klyfta tomaterna och lägg i tillsammans med spenaten.
  4. Servera med koriander samt kokt durra, quinoa eller bovete.

Tips! Grytan går utmärkt att koka ihop en dag i förväg och håller sig bra i kylen cirka fyra dagar.

Annons

Recept från Food Phamarcy som ges ut av Bonnier Fakta.

TEXT: Emma Samuelsson FOTO: Ulrika Ekblom RECEPT: Mia Clase och Lina Nertby Aurell

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.