Annons
Annons

Food Pharmacy bjuder på pasta Napoletana

Recept 11 Oct

Pasta Napoletana
4 portioner

1 vitlöksklyfta
2 stora tomater
6 soltorkade tomater
1 färsk dadel, urkärnad
½ dl kallpressad olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
2 msk pumpakärnor
1 näve färsk basilika
Salt
Nymalen svartpeppar

  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Lägg den i en mixer tillsammans med tomater, dadel, olja och vinäger.
  3. Mixa till en bitig sås. Lägg i pumpakärnor och basilika och pulsa ett par gånger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm upp till ljummen om du känner för det. Servera med valfri pasta eller gryn.

Recept från Food Phamarcy – Kokboken ges ut av Bonnier Fakta.

TEXT: Emma Samuelsson
FOTO: Ulrika Ekblom
RECEPT: Mia Clase och Lina Nertby Aurell

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.