Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Fräschaste salladen till sommarens grillfest

Belugasallad med tomat, persilja och citrondressing
2 portioner

Annons
  • 1–1 1/2 dl belugalinser
  • Några nypor torkad timjan, oregano och/eller rosmarin eller lantbuljong att koka linserna i
  • Några kvisttomater
  • 1 röd paprika
  • 1/2 rödlök
  • En liten bunt färsk bladpersilja
  • 1 avokado
  • En bit vattenmelon
  • En näve valnötter
  • Salt och peppar
  • Dressing: Saft och finrivet skal från 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk honung
  • Salt och peppar
  1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ner lite goda kryddor eller lantbuljong som får koka med linserna. Ställ linserna åt sidan så att de hinner svalna innan de ska ner i salladen.
  2. Blanda citronsaft och citronskal med olja, honung, salt och peppar till dressingen. Finhacka tomat, paprika, lök och persilja. Blanda ihop hacket i en stor skål. Vänd ner linserna (häll först av överflödigt vatten om det behövs).
  3. Tärna avokado och vattenmelon och vänd ner. Toppa med grovhackade valnötter, lite salt och peppar samt dressingen.

Marias kommentar:
”På grillfesten är denna raffiga sallad en perfekt kavaljer till grillad lax eller halloumi. Tänk på att tomater alltid smakar godast direkt från kvisten.”

 

AV: Emma Samuelsson FOTO: Lina Eidenberg Adamo

Beautyfood: 85 recept för skönhet inifrån ges ut av Norstedts och finns på bokus.com för 195 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.