Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Kimchiramen, förlorade ägg och spenat av Jennie Walldén


2 portioner

Ingredienser:

  • 10 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl kimchi
  • 1 msk risvinäger eller ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 tsk gochujang eller några droppar sriracha
  • 2 ägg
  • 200 g äggnudlar
  • 1 näve bladspenat
  • 1 näve böngroddar
  • Lite skivad salladslök
  • 1 msk rostade sesamfrön, gärna både svarta och vita

Så gör du:

Annons
  1. Koka buljong i 5 minuter med kimchi, risvinäger, socker, soja och gochujang. Knäck äggen försiktigt ner i den kokande buljongen. Rör ej! Låt puttra utan lock i exakt 3 minuter.
  2. Koka nudlarna i en annan kastrull i 1 minut kortare än vad anvisningarna på förpackningen visar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Bottna två djupa skålar med nudlarna. Lägg i ett förlorat ägg per skål. Lägg rejält med spenat och böngroddar i varje skål.
  3. Häll över den heta buljongen och strössla över lite salladslök och sesamfrön. Servera genast.

Jennie tipsar:
”Istället för kimchi kan du använda motsvarande mängd salladskål, 2 tsk riven ingefära + 2 rivna vitlöksklyftor + 1 tsk extra gochujang.”

Receptet är hämtat från Jennie Walldéns bok Mycket smak på kort tid (Bonnier Fakta).

TEXT: Emma Samuelsson FOTO: Magnus Skoglöf

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.