2 portioner
Ingredienser:
- 10 dl höns- eller grönsaksbuljong
- 3 dl kimchi
- 1 msk risvinäger eller ½ msk vitvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 msk koreansk eller japansk soja
- 1 tsk gochujang eller några droppar sriracha
- 2 ägg
- 200 g äggnudlar
- 1 näve bladspenat
- 1 näve böngroddar
- Lite skivad salladslök
- 1 msk rostade sesamfrön, gärna både svarta och vita
Så gör du:
Annons
- Koka buljong i 5 minuter med kimchi, risvinäger, socker, soja och gochujang. Knäck äggen försiktigt ner i den kokande buljongen. Rör ej! Låt puttra utan lock i exakt 3 minuter.
- Koka nudlarna i en annan kastrull i 1 minut kortare än vad anvisningarna på förpackningen visar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Bottna två djupa skålar med nudlarna. Lägg i ett förlorat ägg per skål. Lägg rejält med spenat och böngroddar i varje skål.
- Häll över den heta buljongen och strössla över lite salladslök och sesamfrön. Servera genast.
Jennie tipsar:
”Istället för kimchi kan du använda motsvarande mängd salladskål, 2 tsk riven ingefära + 2 rivna vitlöksklyftor + 1 tsk extra gochujang.”
Receptet är hämtat från Jennie Walldéns bok Mycket smak på kort tid (Bonnier Fakta).
TEXT: Emma Samuelsson FOTO: Magnus Skoglöf