Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater
4 portioner

Annons
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 400 g svamp, t.ex. ostronskivling, skogschampinjoner eller kantareller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl polentagryn, finmalda
  • 75 g smör
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 80 g färsk spenat
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  1. Lägg tomaterna på en plåt. Häll på lite olja och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek i cirka 25 minuter tills tomaterna fått fin färg.
  2. Rensa svampen och riv eller skär den i mindre bitar. Stek svampen i en stekpanna utan fett på hög värme i cirka 5 minuter. Tillsätt lite olja, sänk värmen och stek i ytterligare 10 minuter tills svampen är karamelliserad.
  3. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen i stekpannan och låt steka med i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt den sjuda tills den är krämig, cirka 7 minuter. Rör om då och då. Rör ned smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
  5. Rör ned spenatbladen och citronskalet i svampblandningen precis före servering. Servera polentan med svampblandningen, resten av osten och tomaterna.

FOTO: Lennart Weibull
Recepten är hämtade ur Vego på 30 minuter av Ylva Bergqvist (Bonnier Fakta).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.