Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Kycklingfajitas och chokladcupcakes i Paleo-style

Byt ut tacosen mot nyttiga kycklingfajitas och godiset mot sockerfria chokladcupcakes – vi lovar att du inte kommer sakna något. Recepten kommer från Annika Sjöö och är självklart paleovänliga!

Hej3KYCKLINGFAJITAS I PITABRÖD

4 portioner

Pitabröd

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl smält, smakfri kokosolja
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • 0,5 tsk havssalt
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda allt utom bakpulvret i en matberedare. Häll i bakpulvret och mixa snabbt igen.
  2. Klicka ut fyra klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.

Kycklingfajitas

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm cayennepeppar
  1. Skär kycklingen i tunna skivor. Stek tillsammans med kryddorna i smakfri kokosolja tills de är genomstekta.
  2. Lägg kycklingen i pitabrödet tillsammans med dina favoritgrönsaker.

Guacamole

Annons
  • 2 mjuka avokados
  • 1 vitlöksklyfta
  • En skvätt pressad lime
  • Havssalt
  1. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur innehållet och mosa i en skål.
  2. Pressa över vitlöksklyftan och limen. Rör om ordentligt. Salta efter smak.
  3. Lägg en klick över kycklingen och grönsakerna i pitabrödet.

 

hej5CHOKLADCUPCAKES
10 st

Cupcakes

  • 7 urkärnade dadlar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl smält, smakfri kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  1. Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft). Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat.
  2. Smält kokosoljan. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser och kokosoljan i en matberedare.
  3. Separera äggulorna från äggvitorna. Blanda ner äggulorna i matberedaren och mixa igen.
  4. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Rör om.
  5. Klicka smeten i muffinsformar. Grädda i cirka tio minuter. Låt svalna.

Topping

  • 7 urkärnade dadlar
  • 0,75 dl mandelsmör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosgrädde eller krämig kokosmjölk
  • 1 msk honung
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till fluffig konsistens. Ställ in i kylen i 15
    minuter.
  2. Använd en spritspåse och fördela toppingen över de avsvalnade muffinsen. Förvara i kylen.

 

hej4

 

 

 

 

 

 

RECEPT: Paleo: 30 dagar med Annika Sjöö (Pagina Förlag) FOTO: John Hagby

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.