Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Omelett med räkor och böngroddar

omelett-rakor-bongroddar

OMELETT MED RÄKOR OCH BÖNGRODDAR
1 portion

3 ägg
2 tsk ljus soja
2 tsk rostad sesamolja
Peppar
1 msk jordnötsolja
200 g kokta räkor
30 g böngroddar
½ tunt skivad röd chili, ta bort fröna om du inte gillar stark mat
2 msk grovhackade cashewnötter
Några korianderblad – kan uteslutas

Annons
  1. Knäck äggen i en skål och tillsätt soja, sesamolja och lite peppar från kvarnen. Vispa ihop ordentligt.
  2. Häll jordnötsoljan i en liten (ca 15 cm bred) stekpanna med nonstickbeläggning på hög värme.
  3. När oljan är varm häller du äggsmeten i pannan. Använd en trä- eller plastslev för att röra runt i ägget under tillagningen, som när man gör äggröra.
  4. När äggen är mer fasta än lösa sänker du till medelhög värme.
  5. Toppa först omeletten med räkorna och sedan böngroddarna.
  6. Vik omeletten på mitten över fyllningen och låt allt bli genomvarmt i en halv minut.
  7. Tippa försiktigt över omeletten på en tallrik och toppa med röd chili, cashewnötter och eventuellt korianderblad.

 

TEXT: Sara Dahlström FOTO: Maja Smend

Recept från Lean in 15 (Bonnier Fakta) av Joe Wicks även kallad The Body Coach, boken finns att beställa på faktabocker.se för 203 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.