OMELETT MED RÄKOR OCH BÖNGRODDAR
1 portion
3 ägg
2 tsk ljus soja
2 tsk rostad sesamolja
Peppar
1 msk jordnötsolja
200 g kokta räkor
30 g böngroddar
½ tunt skivad röd chili, ta bort fröna om du inte gillar stark mat
2 msk grovhackade cashewnötter
Några korianderblad – kan uteslutas
Annons
- Knäck äggen i en skål och tillsätt soja, sesamolja och lite peppar från kvarnen. Vispa ihop ordentligt.
- Häll jordnötsoljan i en liten (ca 15 cm bred) stekpanna med nonstickbeläggning på hög värme.
- När oljan är varm häller du äggsmeten i pannan. Använd en trä- eller plastslev för att röra runt i ägget under tillagningen, som när man gör äggröra.
- När äggen är mer fasta än lösa sänker du till medelhög värme.
- Toppa först omeletten med räkorna och sedan böngroddarna.
- Vik omeletten på mitten över fyllningen och låt allt bli genomvarmt i en halv minut.
- Tippa försiktigt över omeletten på en tallrik och toppa med röd chili, cashewnötter och eventuellt korianderblad.
TEXT: Sara Dahlström FOTO: Maja Smend
Recept från Lean in 15 (Bonnier Fakta) av Joe Wicks även kallad The Body Coach, boken finns att beställa på faktabocker.se för 203 kronor.