Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Fylld sötpotatis med färskoströra

Annons
  • Baka två sötpotatisar i ugnen på 180 grader i 45 minuter tills de blir mjuka. Halvera och låt svalna  i 15 minuter.
  • Sautera under tiden en finhackad schalottenlök i olivolja. Blanda i en påse färsk spenat och värm i två till tre minuter tills bladen mjuknar. Rör i 250 gram konserverade kikärtor (avrunna och sköljda).
  • Gröp ut köttet ur potatisen och blanda med en halv deciliter grekisk yoghurt, fyra matskedar färskost och spenat- och lökblandningen. Blanda väl och fyll sedan sötpotatisskalen.
  • Toppa med lite fetaost och gratinera i ugn i 15 minuter  innan du serverar.

TEXT: Nicola Shubrook och Sara Dahlström FOTO: Shutterstock

Tags : sötpotatis

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.