Annons
Annons

Fylld sötpotatis med färskoströra

Recept 12 Jun

  • Baka två sötpotatisar i ugnen på 180 grader i 45 minuter tills de blir mjuka. Halvera och låt svalna  i 15 minuter.
  • Sautera under tiden en finhackad schalottenlök i olivolja. Blanda i en påse färsk spenat och värm i två till tre minuter tills bladen mjuknar. Rör i 250 gram konserverade kikärtor (avrunna och sköljda).
  • Gröp ut köttet ur potatisen och blanda med en halv deciliter grekisk yoghurt, fyra matskedar färskost och spenat- och lökblandningen. Blanda väl och fyll sedan sötpotatisskalen.
  • Toppa med lite fetaost och gratinera i ugn i 15 minuter  innan du serverar.

TEXT: Nicola Shubrook och Sara Dahlström FOTO: Shutterstock

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.