Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Vegetariska kikärtsrutor

kikartsrutor

Kikärtsrutor
4 portioner

6 dl kikärtor (2 burkar à ca 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 knippe persilja
6 kokta potatisar, ca 600 g
3 ägg
1 dl jordnötter, salta eller naturella
Olja till formen
Salt och peppar

Annons
  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken, hacka persiljan.
  3. Blanda kikärtor, vitlök, salladslök och persilja med potatis, ägg och jordnötter i en bunke.
  4. Lägg hälften av blandningen i en matberedare och mixa till en smet. Tillsätt resten och mixa snabbt, bara något varv, så att det fortfarande är bitar kvar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnssäker form med olja och tryck ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
  6. Ta ut formen och skär kakan i rutor. Servera direkt, gärna med en äppelslaw, eller låt svalna först. Allra godast blir rutorna om man steker på dem lite före servering!

 

Recept från Nyfiken grön av Cecilia Blankens och Kristin Johansson ges ut av Norstedts.

 

 

Tags : Kikärtor

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.