Annons

5 skäl till att du blir lycklig av att lyfta vikter

Träning 10 Okt 2017

lyfter-gladStyrketräning gör dig inte bara stark och snygg – det kan också göra dig lyckligare.

1. Du får bättre självförtroende
Om du lyfter vikter regelbundet kommer du bli starkare och så småningom kunna lyfta tyngre eller göra fler repetitioner. När du lyckas med det kommer du känna dig bäst i världen – och de där snygga musklerna du har lagt på dig gör ju inte direkt att självförtroendet sjunker.

2. Du får en stund för dig själv
Det finns en anledning till varför fritidsintressen generellt gör dig lycklig – du får chansen att göra något bara för dig själv och ingen annan. På gymmet är det bara du och vikterna, och du kan släppa stressen på jobbet eller i hemmet och ta en välbehövlig paus från vardagen.

3. Du utsöndrar endorfiner
Precis som vid all typ av motion så utsöndras endorfiner vid styrketräning – ett hormon som hjälper dig att må bra. Forskning har visat att basövningar som tränar stora muskelgrupper leder till en större utsöndring, så satsa på basövningar för att maximera endorfinutsöndringen.

4. Du träffar människor
Träningen ska vara en stund för dig själv – men det innebär inte att du ska vara helt själv. På gymmet har du chansen att träffa nya människor, och om du inte känner att du har tid att umgås tillräckligt mycket med dina vänner kan du ta med dem till gymmet. Träningen blir mycket roligare om man är fler!

5. Du orkar mer
Den här punkten är kanske uppenbar, men spelar stor roll för livskvalitén. Att orka leka längre med barnen, slippa bli trött när du går i trapporna och att enklare springa ikapp bussen är saker som gör livet enklare så att du blir lyckligare. Dessutom kommer ditt skelett bli starkare, vilket minskar risken för benbrott och skador.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.