Annons

Vid den här tiden ska du träna för att lära dig mest

Träning 12 Sep 2017

Springer

Pluggar du till en tenta eller ett prov? Forskare har tagit reda på när du bör träna för att lära dig som mest.

Att träning kan förbättra minnet och inlärningsförmågan har man kunnat visa tidigare, men forskare kan nu bidra med mer detaljerade kunskaper om hur vi kan gå till väga för att verkligen ta del av de maximala fördelarna.

I studien deltog 72 personer som delades in i tre olika grupper. Under 90 minuter fick de ägna sig åt en memory-liknande aktivitet, där de skulle para ihop en viss bild med en särskild placering. Ena gruppen tränade direkt efter, den andra tränade efter fyra timmar och den tredje tränade inte alls.

När forskarna testade deltagarnas inlärningsförmåga och minne 48 timmar senare visade det sig att personerna som tränade efter fyra timmar hade lärt sig mer än både de som tränade direkt efter och de som inte tränade alls.

Varför det är bäst att vänta några timmar innan träningen vet man inte – men forskarna drar slutsatsen att träning definitivt kan vara en bra metod för dig som vill lära dig nya saker och förbättra minnet.

Så, nästa gång du har suttit i föreläsningssalen eller läst skolböckerna kan det vara en bra idé att ta en löprunda – efter fyra timmar alltså.

Källa

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.