Annons

Så långt måste du springa för att bli av med 1 kilogram fett

Träning 24 Okt 2017

Hur långt behöver du springa för att göra dig av med ett kilogram fett? Förmodligen längre än du tror…

Baserat på rubriken låter det kanske som om du kommer stöta på en tabell där vi berättar hur långt du måste springa för att förbränna vissa livsmedel, men nej. Vi tänker istället berätta om en ny studie där man har undersökt just det som står i rubriken.

Studiedeltagaren var en överviktig man i medelåldern. Ja, det var bara en studiedeltagare – troligtvis för att det är svårt att locka tillräckligt många som vill ställa upp det här. Den här mannen ställde nämligen upp i ett 24-timmarslopp där han skulle försöka springa så långt som möjligt.

Resultaten visade att du behöver springa cirka 164 kilometer för att förbränna ett kilogram kroppsfett om du springer i snitt sju kilometer i timmen. Detta motsvar alltså cirka fyra maratonlopp. Den här siffran kommer visserligen variera något beroende på din träningsvana, storlek, ålder och mycket mer.

Faktum kvarstår dock att den här studien visar något vi har skrivit om tidigare – att träning inte är särskilt effektivt för att gå ner i vikt. Istället är det bättre att se träning som något som ska hjälpa dig att må bra både fysiskt och psykiskt, och vill du gå ner i vikt är det främst kosten du ska se över.

Källa

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.