Hälsa & Fitness
Annons
Annons
AbilicaKondition

Spinningcykel vs motionscykel – vad är bäst för dig?

När vädret utanför inte tillåter träning på cykel utomhus finns det många som tränar cykling inomhus och då går det att välja mellan en spinningcykel och en motionscykel. Många har traditionellt haft en motionscykel hemma, men fler och fler väljer spinningcykel numara.

Varför då undrar du?
Den största skillnaden mellan de olika cyklarna är att en spinningcykel är tillverkad för hårdare träning. En motionscykel är tillverkad för lite lättare träning såsom uppvärmning eller rehab. På detta sätt får du bättre träningseffekt med en spinningcykel. En spinningcykel kommer också att tåla mer användning än en motionscykel. På en motionscykel följer det med en dator med olika träningsprogram, både förinstallerade och möjligheten att skapa ditt egna träningsprogram. Du får också datorer till spinningcyklar, men dessa är av enklare slag och visar ofta endast tid, distans, hjärtfrekvens, osv.

På en motioncykel är det en magnet som styr motståndet medan på en spinningcykel bromsas svänghjulet av en broms som ligger på svänghjulet. Om det inte finns någon remdrift på spinningcykeln kommer det att låta lite. En stor fördel med en motionscykel är att den är tyst.

Annons

Spinningcyklar

Abilica har flera olika spinningcyklar i sitt sortiment. Klicka på bilden under för att läsa mer om varje modell.

Motionscyklar

Abilica har flera olika motionscyklar i sitt sortiment. Klicka på bilden under för att läsa mer om varje modell.

Det finns fördelar och nackdelar med både en spinningcykel och en motioncykel. Det viktigaste är att du bestämmer sig för vad du ska använda cykeln till och vad du vill träna.

Lycka til med cykelpasset!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.