Hälsa & Fitness
Annons
Annons
AktuelltCirkelträningTräningsartiklar

5 skäl till att flytta hem träningen i vinter

Annonssamarbete med ABILICA

Det här är ett annonssamarbete med Abilica

Har du svårt att hinna med träningen, eller tar det helt enkelt emot att ge sig ut i kylan och mörkret för att ta dig till gymmet? Hemmaträningsexperterna Abilica berättar här varför du borde flytta hem träningen den här vintern, och tipsar om var du hittar de bästa redskapen för det.

  1. Du slipper passa tider

När du tränar hemifrån behöver du inte anpassa dig till några öppettider och har du små barn hemma slipper du ordna barnvakt. Resultatet? Det blir betydligt enklare att få träningen gjord!

  1. Det går snabbt

När du tränar hemma är det bara att ta fram eventuella redskap och köra igång! Du behöver varken byta om (pyjamasen duger fint som träningskläder hemma) och slipper lägga tid på att ta dig till och från gymmet. Dessutom finns det ingen risk att redskapet du vill använda är upptaget – om du inte har en partner som gärna snor också har förstått tjusningen med att träna hemma det vill säga…

“Få ett komplett hemmagym – till ett betydligt billigare pris än gymkortet”

  1. Du slipper kylan

Hur peppad man än är på det där gympasset så sjunker motivationsnivåerna lätt när det är dags att ge sig ut i mörkret och kylan där ute. Vilken tur att du slipper det när du tränar hemma!

Annons
  1. Du kan göra det samtidigt som du sköter hushållssysslorna

Varför inte göra några burpees medan pastan kokar upp? Eller vad sägs om att svinga en kettlebell när maten står i ugnen? När du tränar hemma blir du dubbelt så effektiv eftersom du kan göra många hushållssysslor under tiden. Perfekt när julen närmar sig och det snart är dags att sätta in lussebullar och pepparkakor i ugnen.

  1. Det är billigt

Med några väl valda redskap kan du få ett i princip komplett hemmagym – till ett betydligt billigare pris än det där gymkortet. Nedan tipsar vi om några redskap som ger dig massvis av träningsmöjligheter hemma.

LÄS ÄVEN: Sara Dahlström tipsar – här är sex grymma utomhusövningar

Tips på redskap:

Kettlebell

En kettlebell kan du använda för både explosiva övningar som svingar och frivändningar samt för traditionella styrkeövningar. Bäst av allt är att den knappt tar någon plats.

Här hittar du kettlebells till ett riktigt bra pris! 

Gummiband

De här banden kan båda användas som enskilt redskap när du till exempel gör knäböj eller rodd. Dessutom kan du använda dem tillsammans med din kettlebell för att justera motståndet. De är även enkla att vika ihop och ta med när du ska resa!

För bara 249 kronor får du ett set med tre slitstarka gummiband här!

Viktväst

Viktvästen är förmodligen det mest mångsidiga redskapet du kan ha hemma. Den tar inte mycket mer plats än ett vanligt klädesplagg, men med västen på kan du göra i princip alla övningar betydligt mer effektiva. Passar perfekt för allt från knäböj till burpees och till och med löpning!

Den här västen kan du enkelt anpassa så att den väger allt från 1,25 till 10 kg!

Det här är ett annonssamarbete med Abilica

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.