Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

5 tips för att lyckas med nyårslöftet

5 tips som ökar chanserna för att du faktiskt lyckas hålla nyårslöftet i år!

1. Sätt mål
Både kortsiktiga och långsiktiga mål är extremt viktiga för motivationen. Har du som mål att börja träna? Då kan ett kortsiktigt mål vara att du under en månad ska träna tre gånger varje vecka. Ett mer långsiktigt mål kan exempelvis vara att klara av en chin utan hjälp om ett år. Men var noga med att inte sätta alldeles för hårda mål – om det känns helt orealistiskt och omöjligt ökar risken för att du ger upp. I så fall är det bättre med lite lägre satta mål som du känner dig duktig när du uppnår, och som du kan höja under tidens gång.

Annons

2. Förlåt dig själv
Glöm inte bort att vi alla är mänskliga, och därför gör vi då och då misstag. När det sker är det viktigt att du kan förlåta dig själv. Ibland kommer helt enkelt livet emellan och gör det omöjligt att genomföra de där fem träningspassen i veckan eller att följa den där kostplanen du hade lagt upp. Och vet du? Det är faktiskt helt okej, så länge du inte ger upp. Acceptera det som hände, fundera på varför det inte gick som du ville och fortsätt kämpa. Gräm dig inte över det du inte har klarat, fira istället det du faktiskt har uppnått.

3. Skriv ner anledningarna
Det är viktigt att du själv vet varför du vill genomföra en förändring, annars kommer det vara omöjligt att motivera dig längre fram. Sätt dig ner och skriv ner alla anledningar till varför du ska göra just den här förändringen, och ta sedan fram pappret när det känns extra tungt. Då kommer du bli påmind om vad du kämpar för och vad det är du vill uppnå.

4. Var inte ensam
Har du en vän eller familjemedlem som också vill förändra något? Gå ihop och gör det tillsammans! Ni behöver inte ens ha samma nyårslöften, det viktiga är att ni tillsammans kan stötta varandra i motgångar och fira varandra när det går bra.

5. Sätt igång nu
Kunskap är makt, men se till att inte fastna i fällan där du sitter och läser på i flera veckor utan att genomföra någon egentlig förändring. Ska du börja träna är det jättebra om du vill läsa på för att lära dig mer om de olika musklerna, vilka övningar som är bäst och hur du får bra resultat – men gör det inte istället för att träna, utan vid sidan om.


Vill du ha mer? I nummer 1 av Hälsa & Fitness hittar du massor av tips och motivation för att lyckas med nyårslöftet!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.