Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

En dag i Linnéa Elfströms liv

linnea

22-åriga Linnéa Elfström är kraftpaketet och elitidrottaren från SVT:s Atleterna som reser runt och föreläser om sin egen upplevelse av föräldrarnas skilsmässa för att stärka ungdomar som lever i en kaotisk vardag där de vuxna sviker.

Jag brukar gå upp mellan 8 och 10 på morgonen, beroende på hur fullspäckad dagen innan sett ut och hur mycket vila jag behöver. Jag önskar att jag kunde säga att frukost är det första jag trycker i mig, men icke. Varje kväll när jag ska sova spinner idéer och tankar angående mina drömmar, företaget, musiken och handbollen, så varje morgon har jag massor att göra vid datorn. Folk att kontakta, texter att skriva – you name it! För mig måste saker hända NU, så har jag haft en kväll där jag tänkt väldigt mycket måste jag verkligen få sätta mig med det det första jag gör.

Annons

När jag känner att jag kommit ikapp mitt huvud så pustar jag ut litegrann och finner lugnet i att laga frukost. Vad jag äter varierar beroende på om jag ska träna eller inte, men jag försöker hålla en rutin att få i mig vanlig hederlig havregrynsgröt och ägg då det är så grymt mättande och bra kolhydrater om jag ska till gymmet och lyfta tungt. Att få i mig en smoothie proppad med bär, banan och kvarg ett par gånger i veckan  är också lite av ett måste då min kropp behöver all näring den kan få så som jag tränar. Efter ett eventuellt styrkepass på gymmet blir det lunch och sedan lugn och ro med schysst musik någon timme innan det bär iväg mot att jaga handbollsdrömmen. När jag halvdäckad i soffan på kvällen kan se tillbaka på dagen och tänka ”jag åstadkom något idag” kan jag somna gott.

EN TRASIG UPPVÄXT
Större delen av min uppväxt präglades av en smutsig och kaotisk separation mellan mina föräldrar. Åren bestod av bråk, svek, manipulation och ångest. Handbollen och musiken blev för mig ett sätt att fly detta och ventilera alla mina känslor. På handbollsplanen och på scenen kunde ingen röra mig, ingen kunde svika mig, manipulera mig eller skälla på mig – där var allt upp till mig själv. Dessa år valde jag att omvandla till rörelsen We Rise som jag idag driver med stor passion genom att med föreläsningar, ambassadörer och ett öppet hjärta skapa öppenhet kring ämnet i hur barn far illa i separationer/skilsmässor och inspirera till att göra något bra av sina motgångar. Alla har vi en historia som präglat oss och det som präglat mig mest vill jag hjälpa och inspirera med.

”Jag vet att inget kommer gratis och vill jag göra något är det upp till mig själv att ta tag i det”

Jag var blyg, aldrig den populära och hade ganska svårt med det sociala när jag var mindre. I skolan fanns det inte tid att skaffa kompisar, allt gick ut på att vara bäst och få bäst betyg. Bekräftelse var mitt bränsle för att orka hantera livet. Detta ledde till extremt dålig självkänsla. Men med åren, i takt med att jag sjöng mer, spelade mer handboll och kaoset fortsatte lärde jag mig att ta hand om mig själv. Idag omvandlar jag min ilska till bra försvarsspel i handbollen och uttrycker mina känslor och verkliga sårbarhet i sången. Jag vet att inget kommer gratis och vill jag någonstans eller göra något är det upp till mig själv att ta tag i det. Hur mycket du än tycker att du förtjänar något kommer du aldrig få det serverat på ett silverfat. Vill du ha det, ta det. Utan tillåtelse.

LYSANDE FRAMTID
Mina planer för framtiden är många och stora. Jag kommer fortsätta satsa på handbollen och mycket på företaget; att skapa ett forum där unga och vuxna kan söka stöd och finna inspiration. Men att också snart satsa på min egen musik är något jag drömmer om. Jag vill inte sjunga covers hela mitt liv. Jag vill skriva eget, skapa ett eget uttryck. Det, precis som handbollen, är en del av mig som person. Jag vill hela tiden utvecklas som människa och letar ständigt efter  nya sätt att komma framåt. Jag vill jobba och slita, jaga drömmar, nå dem och sedan stå där oberoende och stark i det underbara kaos av mål och drömmar jag själv skapat.

LINNÉA ELFSTRÖM
Gör: Elitseriespelare i handboll i Stockholmslaget Spårvägen.
Aktuell: Med organisationen och föreläsningsserien We Rise där hon öppenhjärtigt delar med sig av sina egna erfarenheter av att som barn uppleva föräldrarnas kaotiska skilsmässa.
Setts i rutan: Linnéa har tävlat i Idol och varit en av deltagarna i SVT:s Atleterna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.