Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Hälsa & Fitness Sara Dahlström prisas som årets nätängel: ”Känns ofattbart”

Hon kämpar dagligen för kroppspositivism och för att människor alltid ska älska sig själva.
Nu har Hälsa & Fitness chefredaktör Sara Dahlström prisats som årets nätängel.
– Det känns som ett fantastiskt bevis på att det jag gör uppskattas, säger hon.

Sedan 2015 har Nyheter24 tillsammans med försäkringsbolaget Mysafety delat ut Årets nätängel. Ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats.

I år var det Hälsa & Fitness chefredaktör Sara Dahlström som fick ta emot priset för sin kamp mot kroppspositivism och att få alla människor att älska sig själva.
– Jag var inte alls beredd på det, alla andra som var nominerade gör så mycket bra så jag hade ingen tanke på att jag skulle ha någon chans. Så det känns fantastiskt men rätt ofattbart.

”En strongwomen som inte tar skit från någon”

Annons

Motiveringen till hennes utmärkelse lyder:
”Hon är alltid med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många.”

Förutom själva utmärkelsen fick Dahlström även ta emot en prissumma på 50 000 kronor.
Hon erkänner däremot att beskedet kom som en chock.
– Fantastiskt kul, men jag var helt oförberedd. Jag hade inte ens förberett något tacktal, så jag gick upp på scenen och hade ingen aning om vad jag skulle säga.

Vad betyder det här för dig?
– Det betyder att jag har fått ett kvitto på att det jag gör faktiskt spelar roll och gör skillnad. Det ger mig motivation och inspiration till att fortsätta på samma bana.

Vad kan vi förvänta oss av Fitnessfeministen framöver?
– Samma sak som innan – men förhoppningsvis ännu mer. Jag är mer motiverad än någonsin att fortsätta ifrågasätta, debattera och sprida glädje.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.