Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Tackla vardagstristessen – för hälsans skull

Tackla vardagstristessen
Tackla vardagstristessen och rädda din hälsa!

Vi känner alla att livet är trist då och då, men visste du att tristess faktiskt kan vara mer eller mindre livsfarligt? Enligt ny forskning förknippas tristess med överdriven alkoholkonsumtion, drogmissbruk, spelmissbruk, depression och ångest. Det finns även en risk för att bli så oengagerad att du gör allvarliga misstag, vilket i vissa jobb eller situationer till och med kan vara livsfarligt.

Om du känner dig uttråkad i en viss situation, stanna upp och gör något helt annat för ett ögonblick för att bryta tristessen, föreslår psykologen John Eastwood på York University i Toronto. Kanske kan en helt ny träningsform eller en kurs i ett spännande ämne vara det som håller tristessen borta i långa loppet? Träningsformer som är heta just ju är bland annat acroyoga, eller å ena sidan “mjuka” pass som indoor walking och å andra sidan korta, stenhårda HIIT-pass som GRIT. I den senare kategorin återfinner vi förstås även crossfit, som håller på att växa sig till en verklig folkrörelse.

Annons

Känner du snarare för en kurs har till exempel Folkuniversitetet kontinuerliga kursstarter över hela landet inom olika spännande ämnen, varav flera inom området hälsa och friskvård. Kanske kan dina nya kunskaper leda till en helt ny karriär, och förhoppningsvis även mindre tristess, så småningom?

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.