Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Aktuellt

Tävlingslexikon för crossfit

Crossfit Open
Den första deltävlingen som alla kan delta i, och som består av fem olika pass som släpps varje vecka. Passen kan genomföras var som helst, så länge de filmas eller döms av en kvalificerad domare. Resultaten laddas sedan upp på internet, och de bästa från varje region går vidare till nästa deltävling som är…

Crossfit Regionals
Här möts de bästa från varje region under en tre dagar lång tävling, där många av tävlingsmomenten är okända fram till starten. För oss i Sverige kan det här ses som en motsvarighet till europeiska mästerskapen, eftersom vår region består av Europa.

Annons

Crossfit Games
Den stora finalen, där de allra bästa från Crossfit Regionals gör upp om titeln ”Världens mest vältränade”. Games går alltid av stapeln i Kalifornien och pågår under sex dagar. Under de här dagarna testas atleterna under en mängd olika tävlingsmoment – allt från simning till maxtunga lyft – och de som hamnar på förstaplatsen i sina klasser vinner förutom äran också över två miljoner kronor.

Lagtävling
Ett lag består av tre män och kvinnor från en och samma box, och processen ser ungefär likadan ut som för den individuella tävlingen. Under Open tävlar lagmedlemmarna på egen hand, men på Regionals och Games genomförs passen i lag.

 

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga