Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

3 anledningar till varför du blir hälsosammare av att spela Pokémon Go

imageSpelet Pokémon Go har gjort succé över hela världen och har på kort tid laddats ner fler gånger än Tinder och Twitter – och till skillnad från många andra spel har det massor av hälsofördelar.

1. Du rör på dig
Tiden som många annars hade spenderat hemma vid datorn eller tv-spelet blir nu istället till promenader, eftersom du måste röra på dig i staden du bor för att hitta de bästa Pokémons. Vi vet alla hur viktigt det är med vardagsmotion för folkhälsan, vilket gör spelet till en riktig hälsoapp!

Annons

2. Du träffar folk
Folk pratar med varandra för att få veta var de bästa Pokémons finns, och bestämmer träffar ihop för att gå på gemensam jakt. Att umgås med andra (på riktigt) är något som vi vet har en positiv påverkan på hälsan, vilket betyder att du inte bara kommer hitta fler Pokémons – du kommer också bli lyckligare och hälsosammare.

3. Du är utomhus
Att spendera mycket tid utomhus har kopplats till en mängder av hälsofördelar, bland annat visar forskning att man blir mindre stressad, får bättre minne och till och med kan minska cancerrisken. Du kommer inte långt på att sitta hemma i ditt sovrum och spela, så gå ut, leta Pokémons och ta del av de positiva effekterna av att vara utomhus utan att ens tänka på det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.