Hälsa & Fitness
Hälsa

4 enkla tips för att komma i strandform till sommaren

Vill du känna dig bekväm på stranden? De här fyra tipsen kommer definitivt fungera – utan att du behöver ändra ditt utseende ett dugg.

1. Testa mindfulness
Tänker du att mindfulness och meditation är för flummigt för dig? Du är inte ensam, men forskning visar att det verkligen har massor av positiva effekter – varav några du kommer ha nytta av i sommar. Till exempel visar den här studien att det kan hjälpa dig att få en bättre självinsikt, och det är nog rätt många som behöver bli påminda om att hur kroppen ser ut i bikini inte avgör hur en är som person. Även du som vill göra en hälsoförändring – oavsett om målet är att gå ner i vikt eller få en hälsosammare livsstil – kan ha nytta av mindfulness, något som bland annat den här studien har visat.

Annons

2. Dissa “kompisarna”
Känner du dig inte bekväm när du hänger på stranden med dina vänner? Ja, det kan såklart bero på ditt egna självförtroende men om du känner att dina vänner inte direkt hjälper till på vägen är det hög tid att dissa dem. Många tycker redan att det är jobbigt att vara i bikini eller baddräkt på stranden – därför är det extra viktigt att du umgås med personer som får dig ett bra.

3. Träna
Nu när de varma tiderna snart är här kanske du bara vill hänga i solen och bada, men glöm inte att träna också. Inte för att förändra din kropp, utan för att det är få saker som höjer självförtroendet så mycket. Hitta en träningsform som du gillar och håll fast vid den för att må bättre både fysiskt och psykiskt.

4. Börja nu!
Det är inget fel med att vilka komma i form eller förändra kroppen, men om du vill göra det i tid till strandhänget är det dags att börja. Ja, då pratar vi om nästa sommar. Skippa quickfix-metoder som aldrig kommer hålla i längden och fokusera hellre på beach 2018.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.