Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Hälsa & Fitness
Hälsa

5 anledningar till att dricka kaffe varje dag

Du behöver inte ha dåligt samvete över ditt kaffeberoende – det kan tvärtom vara riktigt hälsosamt att dricka kaffe varje dag!

1. Det innehåller antioxidanter

Du tänker förmodligen inte särskilt mycket på att du får i dig näring när du dricker en kaffekopp, men faktum är att kaffe innehåller massor av antioxidanter. Den här studien visade att det till och med är den främsta källan till antioxidanter i USA.

2. Det gör dig lyckligare

Forskning visar att personer som dricker kaffe dagligen mer sällan begår självmord – och orsaken tros vara att koffeinet har en antidepressiv effekt.

Annons
3. Det minskar risken för sjukdomar

Kaffe har visats minska risken för många olika sjukdomar, bland annat diabetes typ 2, tjocktarmscancer och leverfibros. En riktig hälsokur alltså!

4. Det hjälper dig att prestera

Att koffein tidigare var förbjudet enligt WADA är ett tydligt tecken på att det faktiskt har effekt. Nu kan du visserligen få i dig koffein på olika sätt, men kaffe är onekligen en av de billigare källorna.

5. Du lever längre

Den sista men långt ifrån minst betydelsefulla punkten – genom att dricka kaffe kan du öka chansen att leva länge! I den här studien såg man att personerna som drack en kopp kaffe om dagen hade 12 procent lägre dödsrisk medan risken för de som drack två till tre koppar var hela 18 procent lägre.

Tags : kaffe
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.