Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Hälsa

Bättre hälsa och mindre klimatpåverkan av vegansk kost

VegansktHur skulle världen se ut om vi slutade äta animalier? Mycket bättre, enligt en ny studie.

I den nya studien från Oxford University har man för första gången studerat vilka effekter en vegansk kost skulle få på både hälsan och klimatet. Forskarna jämförde fyra olika dieter – en så kallad “normalkost”, en kost som följer de globala riktlinjer med en begränsad mängd rött kött och ett minskat socker- och kaloriintag, en vegetarisk kost och en vegansk kost.

Annons

Resultaten visar att den veganska kosten är den stora vinnaren, både ur hälso- och klimatsynpunkt. Enligt forskarnas beräkningar skulle 8,1 miljoner färre människor dö av hälsoskäl varje år om vi hade bytt ut vår nuvarande kosthållning mot en vegansk kost utan animaliska produkter. Som om det inte är nog så menar forskarna att hela 70 procent av den matrelarerade klimatförändringen hade kunnat elimineras. För den vegetariska kosten är den siffran 63 procent.

Är du sugen på att bli vegan, men är rädd att din träning kommer påverkas? Då är ett hett tips att kolla in vår bloggare Denice, som visar att det går alldeles utmärkt att kombinera vegansk kost med hård träning.

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga