Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Boosta hösten med eget hemmaspa!

spa

Allt vi behöver för att hålla oss friska har naturen gett oss rikligt av, proklamerade den erkända naturläkaren Sebastian Kneipp en gång. Och visst är det så. Redan för 100 år sedan behandlade man sjukdomar med frisk luft, vattenbehandlingar med kalla bad, grön kost, motion och mental balans enligt Sebastian Kneipps livsfilosofi. En lära som är mer aktuell nu än någonsin. Vi har aldrig haft så mycket kunskap om hälsa som idag, men vi har heller aldrig varit sjukare, lidit av mer psykisk ohälsa, varit mer stressade och så överviktiga som vi är nu. Vi behöver gå tillbaka till det som verkligen fungerar och ta bort all ”bullshit” så som dieter och quick-fix-trender som bara skapar mer prestationskrav och stress.

Tillverka dina egna hemmaspaprodukter
Varför köpa dyra spaprodukter när man kan göra bra och naturliga produkter helt själv av det du har i skafferiet eller kylskåpet? När man inte längre förstår innehållsförteckningen på baksidan av sina skönhetsprodukter – utan måste vara utbildad kemist för att lista ut vad som gömmer sig i flaskan – är det dags att tänka om.

Visst finns det bra krämer som kan både det ena och andra, men att veta dess exakta innehåll och kunna använda krämerna på sina barn är ändå betryggande.
I dag får vi i oss alldeles för många giftämnen, från avgaser, kemikalier i väggar, kläder, mat – listan är lång, och vi har väldigt liten möjlighet att själva påverka detta. Men att tillverka egna skönhetsprodukter är ett rätt enkelt och roligt sätt att göra detta på, och det är dessutom en utmärkt familjeaktivitet. Man kan göra spaprodukter av massor av naturliga råvaror! Här får ni mina recept på ansiktsmasker med bland annat socker och salt.

Annons

Ansiktspeeling med honung och citron
1 dl ekologiskt rörsocker
2 msk flytande honung
Saft från en halv citron
1 tsk olivolja om man är väldigt torr eller vill använda som kroppsskrubb

  • Blanda ihop i en fin skål och fördela över ansiktet i små cirkelrörelser. Undgå ögonpartiet, men applicera gärna på läpparna.

spa-honung

 

Blåbärspeeling som du kan äta!
1 tsk blåbärspulver (t.ex. BLUE Nordic Superfood by Myrberg) eller frysta/färska blåbär
1 dl rörsocker
Vatten eller olja (t.ex. rapsolja) för en fetare skrubb

  • Blanda ihop till en fast konsistens som går lätt att fördela. Peela ordentligt på läpparna – det gör inget om man råkar slicka i sig lite… Huden får sig en riktig C-vitaminboost!

spa blåbär

 

AV: Linda Myrberg

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.