Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Finn inre ro med daglig aromaterapi

Finn inre ro med daglig aromaterapiEn ny studie publicerad i European Journal of Preventative Cardiology fastslår att kortsiktig exponering för essentiella oljor kan sänka såväl blodtryck som hjärtfrekvens. I studien deltog 100 friska, ickerökande spaanställda och man fann att efter 45 minuters exponering för ren bergamottolja i dimform så sjönk försökspersonernas hjärtfrekvens med i genomsnitt 2,21 slag per minut. Testa teorin själv genom att hälla fem oljedroppar i badet, eller låt en oljebrännare avge den avslappnande doften. Du kan också ge din partner massage med essentiella oljor – aromaterapi ni båda tjänar på!

 

Annons

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.