Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

”Många är inte medvetna om att de sover för lite, eftersom de har vant sig vid att underprestera”

Stod du där vid tolvslaget och lovade dig själv att börja äta hälsosammare år 2017? Kanske sa du att du skulle börja träna, kliva högre upp på karriärstegen, sluta röka eller förbättra ditt förhållande? Det spelar ingen roll – det finns en sak du kan göra för att öka chanserna att lyckas hålla alla dessa nyårslöften, enligt sömnforskaren Cathy Goldstein från Sleep Disorders Centers på University of Michigan.

Annons

Och det är just sömn som är lösningen, enligt en artikel som hon har skrivit på universitetets hemsida. I den menar hon att forskning visar att dålig sömn inte bara har ett samband med övervikt, det påverkar också förmågan att fatta beslut. Därmed ökar risken att du till exempel tar en cigarett även om du har lovat att du ska sluta röka, eller att du snäser mot personen du älskar i onödan.

Sömnbrist gör oss såklart även trötta, vilket gör att vi inte orkar prestera på topp på jobbet och att vi lättare hittar på ursäkter för att skippa det där träningspasset. Cathy påpekar även att många inte själva är medvetna om att de sover för lite, eftersom de helt enkelt har vant sig vid att underprestera och därför inte vet hur det känns att vara utvilad.

Vilken tur att något så hälsosamt också är så skönt!

Tags : sömn

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.