Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Hälsa

Mindre stress och mer energi med Strala Yoga

Strala handlar inte om att bli bra på några specifika positioner. Det handlar om att röra sig på ett sätt som känns rätt för kroppen, istället för att tvinga sig in i obekväma positioner.

 

Kom i form både fysiskt och psykiskt med Strala Yoga – en evolutionär yogametod som både kan förändra hur du rör dig och dina känslor.

Yoga är lika mycket psykisk träning som fysisk. Medan du förbättrar balansen och graciöst rör dig mellan positionerna kommer hjärnan slappna av så att du blir av med stressen. Tara Stiles är grundaren bakom Strala Yoga, som är en unik yogastil där det är viktigare att röra sig på ett sätt som känns bra än att klara några avancerade positioner. I hennes bok Strala Yoga ger Tara en introduktion till den här varianten av yoga, och berättar om hur du kan använda det för att få ett lyckligare, hälsosammare och mer komplett liv.

Så startade Strala Yoga
När Tara gick på en yogaklass för första gången dansade hon modern dans och var skeptisk till yogans effekter. Men den där klassen ändrade hennes inställning och fick henne att regelbundet börja gå på yoga. I flera år var Tara osäker på vad som var meningen med livet, men insåg efter ett tag att hon kunde hitta den genom att leva på ett enklare och lugnare sätt.

Annons

Det var den här insikten som ledde till födelsen av Strala Yoga. Ordet ”Strala” är en kombination av orden ”strength”, ”balance” och ”awareness”. Hon upptäckte sedan att det också liknar det svenska ordet stråla. Att följa den enklare vägen är inte alltid så enkelt som det kan verka, men det kan hjälpa dig att släppa på all spänning som håller dig tillbaka. Tara själv är ett bra exempel på hur Strala Yoga kan förändra livet på ett positivt sätt.

Grunderna
Till skillnad från många andra yogastilar så handlar inte Strala om att bli bra på några specifika positioner. Det handlar om att röra sig på ett sätt som känns rätt för kroppen, istället för att tvinga sig in i obekväma positioner. Det här gör att ditt sinne är mer närvarande, eftersom du inte behöver vara upptagen med att tänka på vilka fel du gör.

Andningen spelar en stor roll. Sättet du andas på kan förändra hur kroppen rör sig. När du andas djupt kommer kroppen naturligt slappna av, vilket hjälper dig att röra dig på ett mer flödande sätt. Genom att använda inandningarna och utandningarna som bränsle till kroppens rörelse kommer du kunna ta dig in och ut ur positionerna på ett mjukt och graciöst sätt.

Tvärtom vad många tror så behöver ett träningspass inte vara intensivt och effektivt. I början kan det kanske kännas konstigt att musklerna slappnar av istället för att du spänner dem men när du lär dig använda andningen och kroppen i symbios kommer du tänka, känna och röra dig på ett annorlunda sätt – både i yogastudion och i vardagen.

Så börjar du
I boken Strala Yoga hittar du flera rutiner med inspiration från Strala Yoga, samt ett komplett program för sju dagar och ett för 30 dagar. Varje rutin har utvecklats med ett särskilt syfte – för att ge energi, hjälpa dig att slappna av, stärka din core och mycket mer. Alla, oavsett ålder, kroppsform eller erfarenhet kan få fördelar av Strala Yoga.

Det sju dagar långa programmet innehåller ett Strala-pass per dag, en eller två kortare klasser med ett specifikt mål och några avslappnande klasser. Det här programmet passar dig som vill ha hjälp att komma igång med Strala Yoga. Men om du verkligen vill känna en skillnad bör du följa det 30 dagar långa programmet. Genom att göra Strala Yoga regelbundet i en månad kommer det gå från att bli en hobby till att vara en del av ditt liv.

För att ni ska få en inblick i Strala Yoga bjuder vi på en av sekvenserna från boken. Testa att göra den och känn hur du blir av med stress och får mer energi.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga