Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Ny studie: Ingen viktminskning av kosttillskott

Våg-PillerDet finns många tillskott som påstås öka fettförbränningen, ge en ökad mättnadskänsla eller på andra sätt hjälpa dig att gå ner i vikt. Men funkar det? Det har forskare tagit reda på.

Viktminskningstillskotten som säljs har lite (eller ingen) forskning bakom sig, ändå blir de allt mer populära. Men kan de verkligen hjälpa dig att gå ner i vikt? Det har forskarna velat ta reda på, genom att studera den kliniska effekten, påstådda mekanismen samt säkerheten hos några vanliga viktminskningstillskott.

Annons

Tillskotten de valde att undersöka är Hoodia, extrakt av vita bönor, Garcinia Cambogia, pomerans, forskoli, gröna kaffebönor, glucomannan, betaglukan, chitosan, guarkärnmjöl och hallonketoner. Dessa tillskott kan mycket väl ha andra positiva hälsoeffekter, men ofta säljs det med påståenden om att de kan hjälpa viktminskningen på ett eller annat sätt – men det stämmer inte, enligt den här studien. Forskarnas slutsats var att ingen av de här preparaten har någon bevisad effekt på viktnedgång.

Läs mer:
Den kompletta viktnedgångsguiden
Hur du undviker hälsobluffarna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.