Hälsa & Fitness
Hälsa

Positiva hälsoeffekter av måttlig ölkonsumtion

ÖlDe flesta känner nog till att vin kan ha positiva hälsoeffekter, men visste du att öl kan påverka hälsan på liknande sätt?

Det menar i alla fall forskarna bakom en studie, där man har gått igenom den tidigare forskningen inom ämnet. De menar att en måttlig konsumtion av öl faktiskt kan påverka din hälsa positivt. Man har nämligen kunnat se att personer som dricker en moderat mängd öl tenderar att ha en mindre risk att dö, vilket framför allt beror på den minskade risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Annons

Det betyder dock inte att det är fritt fram att åka hem och häva i sig öl – med måttlig konsumtion menas max ett glas per dag för kvinnor och två för män – mer än så kan vara direkt skadligt, enligt forskarna. Som vanligt är det måttlighet som är nyckeln, hur tråkigt det än kan vara.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.