Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Psykologi

3 tips för att klara vanliga vardagsproblem

Tre enkla men effektiva metoder som hjälper dig att hantera vardagsproblemen.

1. Bli lyckligare: Leendets teknik
Om du vill känna dig lycklig är svaret ofta förvånansvärt enkelt: le oftare. Oavsett om du borstar tänderna, tar en tur i shoppingcentret eller står inför din största rädsla får ett leende dig att må bättre. Så är det. Dessutom hjälper det dig att bli mer målfokuserad.
Varför det fungerar: Forskning visar att ett leende minskar kroppens stressreaktioner, oavsett om du är lycklig eller inte. En studie fann till och med att människor som ler när de är stressade har lägre puls än de som inte gör det.

Annons

2. Klara stressen: Röda triangel-tekniken
Känner du dig pressad? Se framför dig hur du i en röd triangel lägger alla dina rädslor och negativa tankar. Föreställ dig att triangeln krymper tills den bara är en liten dammtuss. Ta sedan ett djupt andetag och, under en lång utandning, känn att du i tanken blåser bort dammet.
Varför det fungerar: När du är orolig är det svårt att tänka kreativt, men när du tar bort laddningen från negativa tankar skapas plats för att lösa problemen.

3. Öka välmåendet: Vågtekniken
Tänk dig att du befinner dig på en strand, stående vid vattenbrynet. Känn in vågornas rytm, hur de mjukt rullar in mot dig innan de lugnt drar sig tillbaka. Lägg märke till hur olika vågorna är – somliga kommer som en störtflod, andra kryper in mot stranden.
Varför det fungerar: Varje våg flyter på, i likhet med varje dag. Att vara följsam med det som sker i ditt liv får dig att se öppningar, nya möjligheter och att strunta i det som är oviktigt för dig.

Fler tips hittar du i nummer 1 av Hälsa & Fitness, som du kan köpa här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.