Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Psykologi

5 saker vi retar oss på hos vår partner

retar-oss-på

Lite kärleksgnabb då och då är oundvikligt, vissa skulle säkert hålla med om att det även är nyttigt. Det hör helt enkelt till ett förhållande att vi blir arga på varandra ibland. Vad som är mindre nyttigt i längden är dock de där småsakerna som vi efter en tid tenderar att haka upp oss på. 

Enligt en undersökning gjord av sajten Victoria Milan, i vilken 2 187 personer deltagit, svarade kvinnor att de främst stör sig på att deras män är lata, medan männen i sin tur irriterade sig på att tjejen ofta var gnällig och sur. För mycket kroppsbehåring, dålig hygien och att gå på toaletten med öppen dörr, var andra saker som kom högt upp på bägge listor.

Dominika Peczynski, som är sajtens informationschef, menar att det är nyttigt att vi får upp ögonen för det här, och vågar diskutera det med vår partner.

Annons

– Ofta är vi för artiga för att säga till vår partner att sluta peta näsan men i hemlighet retar det oss så mycket att det kan vara den utlösande faktorn till att vi väljer att vara otrogna, säger hon.

För att hålla lusten och kärleken vid liv kan det alltså vara ett smart drag att försiktigt och vänligt påpeka eventuella egenskaper som du ofta hakar upp dig på, samtidigt som du ber din partner att göra detsamma. Håller du det inom dig är risken att en småsak växer till ett jätteproblem i det långa loppet.

 

Topp 5-listan med saker som män respektive kvinnor uppger att de stör sig mest på hos sin partner:

Så här svarar männen:
1. Att hon är sur och gnällig
2. Att hon har ful figur
3. Att hon tjatar
4. Att hon inte städar efter sig
5. Att hon är lat

 Så här svarar kvinnorna:
1. Att han är lat
2. Att han är snål
3. Att han är sur och gnällig
4. Att han pratar för högt
5. Att han inte städar efter sig

Källa: victoriamilan.se
Foto: Fotolia
 

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.