Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Spel mer effektivt än mindfulness för minskad stress

Mobilspel kan ha en positiv effekt på den mentala hälsan, enligt en ny studie.

Brukar du använda dig av mindfulness-appar för att koppla av efter en arbetsdag? Det kan finnas ett bättre – och roligare – alternativ om du vill minska stressnivåerna. Det visar åtminstone en ny studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften JMIR Mental Health.

Den ena delen av studien gick ut på att deltagarna först genomföra ett mattetest. Därefter fick ena halvan av gruppen använda en mindfulness-app, medan den andra spelade ett mobilspel. Spelet de använde heter Block! Hexa Puzzle och går ut på att du ska passa in olika former på ett bräde.

Annons

Den andra delen av studien gick ut på att deltagarna antingen använde mindfulness-appen eller spelade mobilspelet när de kom hem från jobbet. Detta upprepade de fem dagar i rad. I båda delarna av studien fick deltagarna bland annat uppge hur väl återhämtade de kände sig och hur de upplevde energinivåerna förändrades.

I båda delarna av studien visade det sig att mobilspelet hade bäst effekt. Så, du behöver inte ha dåligt samvete över att du sätter dig och spelar spel när du kommer hem – det kan faktiskt vara riktigt bra för din mentala hälsa!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.