Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Sunda vanor ökar din livslängd med 14 år

Motionera regelbundet – lev längre!
Skaffa dig sunda vanor så kan din livslängd öka med 14 år!

Visste du att du själv bara genom att skaffa dig sunda vanor kan öka din livslängd med 14 år? Enligt en ny studie, publicerad i The Journal of the American Medical Association, styr du själv delvis över hur pass stor risk du löper av att drabbas av hjärtattack och stroke. Bara genom att motionera regelbundet, minst tre gånger i veckan, ökar du dina nivåer av det ”goda” kolesterolet (HDL) och sänker nivåerna av det onda (LDL), vilket på sikt skyddar mot åderförkalkning. Regelbunden motion minskar även risken att drabbas av diabetes typ 2 och högt blodtryck, som också ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Äter du dessutom sunt och undviker att röka så har du maxat dina förutsättningar för ett långt och friskt liv.

Annons

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.