Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

5 enkla men effektiva kostregler

Vill du hålla dig hälsosam och få bra träningsresultat? Krångla inte till det i onödan. Allt du behöver göra är att följa de här sju reglerna.

1. Ät riktig mat

Se till att huvuddelen av din kost består av mat gjord på naturliga råvaror. Då kommer du automatiskt få i dig mer näring och mindre skräpmat. Du kommer dessutom laga mer mat från grunden, vilket betyder att du har full koll på vad du får i dig.

2. Grönt är skönt

Grönsaker mättar bra och ger massvis av näring, så se till att fylla på tallriken med grönsaker i så många färger som möjligt.

Annons

3. Ät mer protein

Som vi har listat här så finns det massvis av goda skäl till att äta mycket protein. Bland annat hjälper det dig att bygga muskler, hålla dig mätt och återhämta dig, så se till att få i dig rejält av minst en proteinkälla vid varje måltid.

4. Ät medvetet

Genom att stänga av tv:n, lägga ifrån dig mobilen och fokusera helt och hållet på det du äter kommer du inte bara njuta mer. Du blir också bättre på att lyssna på kroppens signaler, och det blir därför enklare att veta när du behöver mer mat och när du är mätt. Behöver du hjälp att äta medvetet? Här hittar du åtta tips.

5. Förbjud inget

Okej, vill du äta en hel pizza till varje måltid kan du behöva begränsa dig om du vill hålla dig hälsosam. Men överlag är det en dålig idé med förbud – i många fall kommer du bara bli mer sugen på det du utesluter ur din kost. Så, se till att följa reglerna ovan vid de flesta måltiderna – men var inte för hård.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.