Hälsa & Fitness
Kost

5 nyttiga och enkla recept med ägg

Har du ägg kvar sedan påskfirandet? Ta vara på dem med de här enkla, goda och nyttiga rätterna!

1. Bananpannkakor

Ett enkelt och nyttigt alternativ till vanliga pannkakor! Blanda två ägg med en mosad banan och lite vaniljpulver. Stek som pannkakor på medelhög värme och servera som ett lyxigt mellanmål med till exempel bär och turkisk yoghurt.

2. Avokado med ägg

Halvera en avokado och knäck ett ägg i hålet efter kärnan. Sätt in i ugnen i ungefär 10 minuter i 200 grader och njut av ett mellanmål med både mycket protein och hälsosamma fetter!

Annons
3. Microomelett

Den klassiska omeletten – men på ett snabbare och enklare sätt! Knäck två ägg i en skål, rör i två matskedar mjölk eller vatten, några kryddor du gillar och ett par matskedar ost. Sätt in i micron på full effekt i två minuter, rör om efter halv tiden.

4. Äggvita i smoothie

Äggvitan är väldigt proteinrik och har en  neutral smak, och kan därför användas för att höja proteininnehållet i maträtter. Testa till exempel att blanda i en äggvita i din smoothie för att få ett nyttigare mellis!

5. Omelettpizza

En nyttig variant av pizzan! Gör en tunn omelett, antingen i micron som vi beskrev ovan eller i stekpanna eller ugn. Toppa med tomatsås, ost och den pizzatoppingen du gillar. Sätt sedan in den i ugnen tills osten har smält.

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.