Asiatisk biffsallad med jordgubbar
4 portioner
ca 300 g ryggbiff
Olivolja
2 dl teriyakisås
1 vitlöksklyfta, riven
2 cm färsk ingefära, riven
1 påse rucola
1 kruka mynta
½ liter jordgubbar, delade
2 salladslökar, skurna i bitar (alternativt färsk knipplök)
1 rödlök, finskuren
10 cocktailtomater, i halvor
1 gurka, skalad och skuren i bitar
2 msk sesamfrön
Dressing
1 röd eller gul chili, strimlad
1 lime
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
½ tsk socker
2–3 msk olivolja
Gör så här:
Stek köttet hastigt i olja – det ska ha en rosa till röd kärna. Låt svalna lite och skiva. Spara köttsaften. Blanda teriyakisås, vitlök och ingefära. Lägg i köttet och rör om ordentligt. Blanda rucola med mynta, jordgubbar, salladslök, rödlök, tomater och gurka. Lägg upp på fat eller i skål. Gör dressingen genom att röra ihop köttsaften med chili, limesaft, sesamolja, fisksås, socker och olivolja. Smaka av. Fördela köttet ovanpå salladen, strö över sesamfrön, ringla över dressingen och servera.