Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Asiatisk biffsallad med jordgubbar

Asiatisk biffsallad med jordgubbar

4 portioner
ca 300 g ryggbiff
Olivolja
2 dl teriyakisås
1 vitlöksklyfta, riven
2 cm färsk ingefära, riven
1 påse rucola
1 kruka mynta
½ liter jordgubbar, delade
2 salladslökar, skurna i bitar (alternativt färsk knipplök)
1 rödlök, finskuren
10 cocktailtomater, i halvor
1 gurka, skalad och skuren i bitar
2 msk sesamfrön

 

Annons

Dressing
1 röd eller gul chili, strimlad
1 lime
1 msk sesamolja
2 msk fisksås
½ tsk socker
2–3 msk olivolja

 

Gör så här:
Stek köttet hastigt i olja – det ska ha en rosa till röd kärna. Låt svalna lite och skiva. Spara köttsaften. Blanda teriyakisås, vitlök och ingefära. Lägg i köttet och rör om ordentligt. Blanda rucola med mynta, jordgubbar, salladslök, rödlök, tomater och gurka. Lägg upp på fat eller i skål. Gör dressingen genom att röra ihop köttsaften med chili, limesaft, sesamolja, fisksås, socker och olivolja. Smaka av. Fördela köttet ovanpå salladen, strö över sesamfrön, ringla över dressingen och servera.

 

07matbok_inne200
Receptet är hämtat ur Sommarlätt av Mia Gahne som ges ut på ICA Bokförlag. Köp den på adlibris.com för 168 kronor.

 

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.