Hälsa & Fitness
Kost

Ät nötter – få en friskare hjärna

Älskar du nötter? Då kommer du bli glad över resultaten från en ny studie.

Forskarna bakom den nypublicerade studien har gått igenom data från nästan 5 000 kineser som har samlats in under över 22 år. Genom att analysera deras kognitiva funktion och konsumtion av nötter har de kommit fram till glädjande resultat för alla nöt-älskare. De som åt minst tio gram nötter, motsvarande ungefär två teskedar, varje dag hade nämligen friskare hjärnor och bättre minne.

Det är dock inte helt säkert att det faktiskt är nötterna som har en positiv effekt på den kognitiva funktionen – resultaten skulle till exempel också kunna bero på att personer med bättre hjärnfunktion väljer att äta en kost med mer nötter. Men Dr Li, som är en av forskarna bakom studien, menar att det finns goda chanser att nötter verkligen kan ha en positiv effekt för den kognitiva funktionen.
– Nötter innehåller mycket hälsosamma fetter, protein och fibrer med egenskaper som kan sänka kolesterol och förbättra den kognitiva hälsan, säger hon.

Annons

Källa

 

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.